De papa van Luka kwam ons vandaag leren hoe we echte Italiaanse pasta moesten maken!
In vier groepen werd er hard gewerkt aan onze Italiaanse maaltijd. Hier werd het deeg voor de pasta gemaakt
Ook de groenten voor de antipasta werden gesneden
Hier wordt het deeg gemaakt voor de ravioli, onder goedkeurend oog van onze chef
koken in de klas is altijd leuk, en ruikt ook lekker
De lekker geur was tot in de turnzaal merkbaar, en Ben kwam eens kijken waar al dat lekkers vandaan kwam
Als je deeg maakt plakt alles in het begin, maar dat gaat snel over
Vervolgens gaat het deeg door de roller om hem plat te maken
De hele klas was druk in de weer
Het deeg is nu plat genoeg om er de ravioli mee te maken
Deze platte schijven deeg zullen weldra tot echte pasta versneden worden, met behulp van de pastamolen
Spannend...
Et voilà!
Ook de ravioli begint erop te lijken
Max en Joannes keuren nog even het vulsel voor de ravioli
en koken maar!
terecht fier toont Joannes het resultaat
Lekkere Parmezaan wordt geraspt
om over de ravioli te strooien
de laatste afwerking
en uitscheppen maar!
mmmm
mmmmmmmmmmmmmm...
Alweer iets bijgeleerd, en dan nog eens superlekker gegeten ook! Superbedankt Philip!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten