vrijdag 18 februari 2011

SOS Philip

De papa van Luka kwam ons vandaag leren hoe we echte Italiaanse pasta moesten maken!
In vier groepen werd er hard gewerkt aan onze Italiaanse maaltijd.  Hier werd het deeg voor de pasta gemaakt


Ook de groenten voor de antipasta werden gesneden

Hier wordt het deeg gemaakt voor de ravioli, onder goedkeurend oog van onze chef





koken in de klas is altijd leuk, en ruikt ook lekker

De lekker geur was tot in de turnzaal merkbaar, en Ben kwam eens kijken waar al dat lekkers vandaan kwam

Als je deeg maakt plakt alles in het begin, maar dat gaat snel over







Vervolgens gaat het deeg door de roller om hem plat te maken

De hele klas was druk in de weer




Het deeg is nu plat genoeg om er de ravioli mee te maken









Deze platte schijven deeg zullen weldra tot echte pasta versneden worden, met behulp van de pastamolen

Spannend...

Et voilà!




Ook de ravioli begint erop te lijken

Max en Joannes keuren nog even het vulsel voor de ravioli

en koken maar!





terecht fier toont Joannes het resultaat




Lekkere Parmezaan wordt geraspt

om over de ravioli te strooien











de laatste afwerking

en uitscheppen maar!


mmmm

mmmmmmmmmmmmmm...

Alweer iets bijgeleerd, en dan nog eens superlekker gegeten ook!  Superbedankt Philip!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten